Whatsapp ons! Direct Contact t. 0547 - 363 460
Holterweg 1  |  7475 AT Markelo

Taping

Binnen de praktijk werken wij met verschillende tapesoorten en tapetechnieken. Taping kan een waardevolle behandelmethode of optie zijn voor verschillende aandoeningen. Wij gebruiken onder andere de bekende ‘stugge’  sporttape. Deze tape is vooral ontwikkeld om gewrichten te stabiliseren. Denk hierbij aan een verstuikte enkel. Ook werken wij met rekbare tape. De oorsprong en gedachte achter deze tape is anders. De rekbare tape kan op meerdere manieren worden toegepast. Door de verschillende technieken toe te passen kunnen er verschillende effecten worden bewerkstelligt. De belangrijkste zijn pijndemping en circulatieverbetering. De rekbare tape kan ook worden gebruikt bij het stabiliseren van gewrichten. Het natuurlijke beweegpatroon wordt ondersteund met de rekbare tape. Dit zorgt ervoor dat het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.

Indicaties

Taping kan bij verschillende klachten worden toegepast. Het meest bekend zijn; de enkelverstuiking, zweepslag (spierscheur), knieklachten, rugklachten, instabiliteitsproblemen, tennis- / golfelleboog, gekneusde ribben en achillespeesklachten. Naast deze indicaties kan het ook worden toegepast bij kneuzingen, bloeduitstortingen, spierklachten, menstruatiepijn en hooikoortsklachten.

Nazorg

Uw therapeut zal u altijd informeren over het gebruik van de tape. Daarnaast is het belangrijk te weten dat wij uitsluitend werken met hypoallergene tape. Natuurlijk kan het zo zijn dat u alsnog allergisch bent, dit merkt u door hevige jeuk en een rode uitslag op de plaats van de tape. Het verwijderen van de tape gaat het beste wanneer de huid op spanning staat en de tape nat is van water of olie. Met de tape  mag u zich gewoon douchen, denk er wel aan dat u de tape voorzichtig droogdept. De tape is gemaakt van katoen waardoor het drogen langer kan duren. Föhnen wordt echter niet aangeraden. Sporten en overige activiteiten worden niet afgeraden met tape maar liggen aan de onderliggende klacht of dit al mogelijk is.

Direct contact t. 0547 - 363 460
Holterweg 1
7475 AT Markelo