Whatsapp ons! Direct Contact t. 0547 - 363 460
Holterweg 1  |  7475 AT Markelo

Martha Zwaan

BIG registratienummer: 79042585804   aanwezig op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend

Specialiteiten:

  • DAM-manuele therapie
  • Beweegtherapie bij COPD
  • Adem- en ontspanningstherapie (Van Dixhoorn, Buteyko)

Sinds november 2007 werkzaam als algemeen fysiotherapeut in Markelo. Ik ben in 1993 in Enschede afgestudeerd en heb brede ervaring opgedaan als fysiotherapeut omdat ik na de opleiding onder andere vijf jaar lang in Amerika werkzaam ben geweest. Ik werk graag in een dorp zoals Markelo, omdat het werkaanbod erg gevarieerd is en ik met alle leeftijdscategorieën te maken heb, daarom  vind ik het een voordeel dat ik breed georiënteerd en bekwaam ben.

Daarbij heb ik natuurlijk ook mijn interesses en expertises. Zo ben ik opgeleid in de manuele therapie DAM, dat is een milde methode om bewegingsdysfuncties in gewrichten te verbeteren of te herstellen. Ook heb ik veel bijscholing gedaan op het gebied van ademhaling en ontspanning, onder andere: methode van Dixhoorn, Buteyko, haptonomie.

Daarnaast begeleid ik mensen graag in het verbeteren of herstellen van hun inspanningsvermogen (o.a. conditie) en functioneren bij chronische ziektes, maar ook na (ingrijpende) operaties of ziektes.

Voor de begeleiding van mensen met COPD ben ik aangesloten bij het longnetwerk van het Deventer Ziekenhuis. Ook ben ik lid van het Rugnetwerk Twente om mensen met rugklachten zo goed mogelijk volgens de nieuwste inzichten te kunnen behandelen en begeleiden. Bij het behandelen van rugklachten maak ik naast massage ook veel gebruik van de DAM en motorische trainen (bewust oefenen van functionele beweegpatronen).

Direct contact t. 0547 - 363 460
Holterweg 1
7475 AT Markelo